این قطعنامه با 30 رای موافق، 2 رای مخالف (روسیه و چین) و 3 رای ممتنع (هند، لیبی و پاکستان) به تصویب رسید.
نویسندگان این قطعنامه نسبت به ادعاهای ساختگی درباره کشف مواد هسته ای در سه منطقه نامعلوم در ایران ابراز نگرانی کرده و خواستار همکاری کامل ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی شدند.
در این قطعنامه از ایران خواسته شده است که فوراً برای انجام تعهدات قانونی خود اقدام کند و بدون تأخیر، پیشنهاد مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی را برای تعامل بیشتر برای شفافسازی و حل و فصل مسائل حفاظتی باقیمانده بپذیرد.
این قطعنامه همچنین از مدیر کل آژانس خواسته است تا زمانی که پادمان ها باقی است به گزارش خود به شورای حکام ادامه دهد.
میخائیل اولیانوف، سفیر روسیه و نماینده دائم سازمانهای بینالمللی در وین، در توییتی اعلام کرد که 30 نفر از 35 عضو شورای حکام به این قطعنامه رای مثبت دادند. هند، پاکستان و لیبی رای ممتنع و روسیه و چین رای منفی دادند. این دیپلمات روس افزود: کشورهایی که بیش از نیمی از جمعیت جهان را نمایندگی می کنند از این قطعنامه حمایت نمی کنند.
این دومین قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی پس از اجرای برجام تحت فشار رژیم صهیونیستی است. در 20 ژوئن 2016، قطعنامه مشابهی توسط سه کشور اروپایی عضو برجام پیشنهاد و تصویب شد و مورد حمایت آمریکا قرار گرفت.
کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال های اخیر ایران را به دنبال اهداف نظامی در برنامه هسته ای خود متهم کرده اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است که به عنوان یکی از امضاکنندگان معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای (NPT) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته ای برای مقاصد صلح آمیز را دارد.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی در چندین نوبت از تاسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند. اما آنها هرگز هیچ مدرکی مبنی بر انحراف برنامه انرژی هسته ای صلح آمیز این کشور از هدف ارتش پیدا نکردند.
چین و روسیه پیش از این مخالفت شدید خود را با قطعنامه ضدایرانی اعلام کرده بودند. اوایل روز، اولیانوف در توییتی نوشت که منطق قطعنامه ارائه شده توسط شرکت کنندگان غربی در مذاکرات وین نامشخص و بسیار مشکوک است.
این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران اقدام واشنگتن و سه کشور اروپایی را مغایر با رویه دیپلماسی، سریع و ناکارآمد می داند و هشدار می دهد که هرگونه اقدام سیاسی آژانس با پاسخ متناسب، مؤثر و فوری از سوی آژانس مواجه خواهد شد. جمهوری اسلامی ایران.
بر این اساس، جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر برخی از همکاریهای خود را با آژانس به حالت تعلیق درآورده است که محافظت نشده و تنها بر اساس حسن نیت انجام میشود. سازمان انرژی اتمی در بیانیهای اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران همکاری گستردهای با آژانس بینالمللی انرژی اتمی دارد، همچنین این موضوع را وظیفه ایران میداند و در نتیجه تصمیم به تعلیق فعالیت OLEM غنا گرفته است. دستگاه اندازه گیری سطح و فلومتر نمایندگی طبق تجویز مراجع ذیربط تا به امروز.